- chleb (pokrojony na kromki. Przepis dotyczy ok. 4 kromek chleba)
- 1 jajko
- mleko (ok. 1/5 szklanki. Ja to zawsze robię na oko.)
Sposób przygotowania
- Pokroić chleb. W tym czasie na patelnię nalać troszkę oleju, rozprowadzić go po patelni i podgrzewać ok. 4 minut.
- Jajko otworzyć ze skorupki, wylać na głęboki talerz. Dolać mleka i rozmieszać.
- Chleb obtoczyć w powstałej (w punkcie 2.) mieszance i położyć na patelni.
- Co ok. pół minuty sprawdzamy, czy nasza grzanka się nie przypala (jeśli się przypala, to obracać). Po ok. 2 minutach można wykładać na talerz.
- Smacznego! Doskonałe na śniadanie i kolację.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Pamiętaj o podstawowych zasadach Netykiety:
- nie używaj wulgaryzmów
- nie zaczynaj kłótni
- daruj sobie niepotrzebne komentarze
- nie musisz używać wielkich liter
Powodzenia!